Over ons

Hoe het allemaal is begonnen? gegroeit?

Omstreeks 1967 werd met de bouw begonnen van een wegrestaurant met een tankstation. De vreemde vormgeving heeft de bouwers nog wel voor een aantal problemen gezet. Doordat het geheel op massieve pilaren gebouwd werd, is er heel veel beton (700 kubieke meter) en heel veel versterkend ijzerwerk gebruikt om de zware constructie te kunnen dragen. Deze vormgeving heeft er ook voor gezorgd dat het gebouw de bijnaam“De Paddestoel” heeft gekregen.


Waarom?

De reden voor de bouw van een groot tankstation met wegrestaurant was, dat na voltooing van de “Haringvlietdam” in 1970, een onderdeel van de beroemde “Deltawerken”, het eiland Goeree-Overflakkee veel toeristen zou trekken. Ook zouden veel mensen de route over de dam gebruiken om naar Zeeland te gaan. Er was nu immers een vaste verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.

n 1978 is begonnen met de bouw van 14 kleine bungalows op de plek waar eerst een camping was bij het wegrestaurant. De onderkant van de “Paddestoel” is dichtgemaakt, en boven, waar eerst het restaurant was werden nu woningen gemaakt. Het tankstation verdween ook in die tijd.

In december 1981 kwam het geheel in bezit van de familie Fok. Na een kleine verbouwing was er een grootse opening op 23 Januari 1982. In die tijd stond mevrouw Fok in de keuken en meneer Fok achter de bar. Het hele gezin hielp mee om er een succesvol horeca bedrijf van te maken.

In 1998 kwam het geheel in de handen van de zoon van de heer en mevrouw Fok, Cees Fok. Het bedrijf is dus al vanaf 1981 in handen van één familie, met recht een familie bedrijf!!!


Onze geschiedenis tijdlijn